De Zilverberk logo

Houtbeurs - 15 Augustus 2022

Een gezellig event voor hout enthousiastelingen. 

Georganiseerd door De Zilverberk & gasten, opgeleukt met een hippe foodtruck van Barraf met overheerlijke zoete & hartige hapjes, koude & warme dranken en een streepje achtergrond muziek. De verschillende standen van onze creatieve houtbewerkers stellen houten meubeltjes, lepeltjes en zelfs gitaren ten toon. Tijdens de beurs kan je kennismaken met de standhouders en hun mooie, met de hand vervaardigde producten aankopen en meteen mee naar huis nemen (of iets anders bestellen indien je smaak er nog niet tussen zit). Ontdek hieronder wat je nog allemaal mag verwachten. En, niet onbelangrijk: het is gratis en vrij toegankelijk. 


houtbeurs 2022

Het concept

De eerste editie van de Houtbeurs (& Stock Sale)

De Zilverberk verhuist dit jaar nog naar een nieuwe locatie! Wat origineel startte met het organiseren van een stock sale mondde al snel uit tot de creatie van een coole houtbeurs. Met dat idee in het achterhoofd zijn we verder gaan nadenken hoe we er een fijne namiddag van kunnen maken en kwamen er al snel meer en nieuwe ideeën naar boven drijven.

  • Wat als we nu eens het prachtige duurzame product ‘hout’ in de schijnwerper zetten en daar iets rond bouwen? 
  • Wat als we niet alleen wat spulletjes proberen verkopen, maar er ook een gezellige namiddag van maken met een hapje en drankje en wat achtergrond muziek?
  • Wat als we niet alleen iets organiseren voor onszelf, maar ook andere leuke en creatieve houtbewerkers uitnodigen om iets van zichzelf te komen tonen?
  • Wat als we niet alleen stock proberen verkopen maar ook meer laten zien van wat we überhaupt doen en onszelf gewoon voorstellen?
  • Wat als we er nu gewoon meteen een leuk evenement van maken met andere getalenteerde en interessante mensen en we hier een jaarlijkse traditie van kunnen maken?

En zo geschiedde.

 Ben je geïnteresseerd in hout en wat je er allemaal mee kan maken? Ben je op zoek naar een cadeautje, of gewoon iets leuks voor jezelf? Ben je nieuwsgierig en heb je niet meteen iets nodig, maar wil je gewoon een kijkje komen nemen? Wil je iemand van de vele standhouders en hun stiel graag leren kennen?

Onze houtbeurs is voor jou de ideale invulling van je vrije namiddag! We openen ons magazijn en aanpalend grasveldje op 15 Augustus van 13 tot 17u.

Allen welkom, tot snel!

Standhouders

We doen het samen.

Ontdek hieronder de verschillende standhouders en hun persoonlijke bijdrage aan het geheel. 

 

de zilverberk

De Zilverberk

Over De Zilverberk staat er hier al voldoende geschreven, dus hou ik het kort. Wij staan garant voor speelse houtcreaties, van speelhuisjes tot pergola's. Van terrassen tot tuinbanken. Van feature walls tot plantenbakken. Of snijplanken uit gerecupereerd hout van onze projecten.

Tijdens dit event kan je een kijkje nemen naar ons vast gamma, alsook wat exclusieve overblijvers, samen met foto's van projecten van de voorbije jaren. Verder is het hele team aanwezig voor wat uitleg of een fijn praatje. We staan je graag bij voor tekst en uitleg. De Zilverberk zorgt voor de organisatie van de hele beurs. 

Chickadee Guitars

Mees Hamer vervoegde De Zilverberk in 2021 en staat gekend voor zijn precisiewerk. Schrijnwerker by day, gitaarbouwer by night. 

Met zijn doorgedreven kennis van hout en verfijnde skills maakt hij onder de naam Chickadee Guitars gitaren volgens eeuwen oude traditie. Kom ze ontdekken op onze houtbeurs, voor muziekliefhebbers een heus spektakel!

Volg Chickadee Guitars online voor meer rock and roll.

Atelier Fonteyne

Koen deelt samen met Mees (Chickadee Guitars) en Stijn een atelier. Wat hen samen brengt is hun passie voor de gitaar, maar natuurlijk hebben ze allemaal hun eigen insteek. Koen maakt moderne klassieke gitaren en is ook een kei in herstellingen. Naast zijn gitaar brengt hij ook enkele leuke hebbedingetjes mee, gemaakt uit resten gitaarhout. Benieuwd wat je daar nog mee kan doen? Kom dat zien!

Voor meer tekst en uitleg, neem een kijkje op zijn website en Instagram pagina. 

Stijn Kenens

Stijn's expertise ligt in elektrische gitaren. Samen met Koen vormt hij ook The Louis Guitar duo. 

Zouden we onze drie gitaarbouwers ook kunnen warm maken om wat muziek te spelen denken jullie? 

Stijn's eigen werk kan je terugvinden op zijn website en Instagram

harthout

Harthout

Max van Harthout past zeker in ons rijtje van gepassioneerde houtkunstenaars met een duurzame insteek. Vanuit het klassieke schrijnwerk vond hij geleidelijk zijn weg in de meer creatieve expressie met hout vanuit de passie om zo weinig mogelijk hout verloren te laten gaan en lokaal hout een tweede leven te geven. 

Op Max zijn mooie website kan je allerlei creaties terugvinden, gedraaid en gesneden. Kom hem zeker ontdekken op onze houtbeurs in Putte!

Zoals het een moderne kunstenaar betaamt, deelt hij zijn creaties natuurlijk ook op Instagram

nathalie wood

The Nathalie Wood

The Nathalie Wood is nog zo'n fijne creatieveling waar we zelf heel blij van worden. Haar missie bestaat eruit prachtige houten meubeltjes een nieuw leven te geven door ze te restaureren en restylen. Wij hebben thuis alvast een nachtkastje van haar hand staan en zijn vol ongeduld aan het wachten tot er terug leuke kinderspeeltjes beschikbaar komen die we van haar kunnen overnemen. 

Ontdek haar kleurrijke aanbod via haar kanalen. Snel zijn is de boodschap, haar meubeltjes staan vaak niet lang te koop. Wie nog op zoek is naar een kleerkast, commode of schommelpaardje kan op 15 augustus met Nathalie komen brainstormen over de juiste kleur voor een nieuw pronkstuk in jouw interieur.

atelier jamaer

Atelier Jamaer

Rudi toont ons hoe je van lepelsnijden een kunst maakt. Een beetje verdwaald in het leven vond hij zichzelf terug in de noeste ambacht. Atelier Jamaer is Rudi's uitlaatklep om zelf te creëren en om anderen hiervan te laten meegenieten. Rudi geeft workshops in het lepelsnijden (en stiekem ook in het loskomen van de ratrace waar we ons allemaal maar te graag in kunnen verliezen). Kom kennismaken en schrijf je in!

Ontdek Rudi's filosofie op zijn website en Instagram, en natuurlijk ook in persoon op onze Houtbeurs!

geert vandensande

Geert Vandensande

Geert is de geestelijke vader van De Boswachter, een ook papa van de zaakvoerder van De Zilverberk. Met hem is alles begonnen. Zonder zijn interesse voor hout, zou De Zilverberk en deze beurs er misschien nooit zijn geweest.

Geert's passie en interesse voor hout uiten zich in de cursussen die hij al enkele jaren volgt in het houtsnijden. Hij werkt nog niet op vraag, en heeft nog niets te koop, maar komt wel graag enkele van zijn sculpturen tonen op onze beurs. Wie weet kan je hem wel overtuigen om toch nog meer naar buiten te treden met zijn stiel? 

Ontdek alvast enkele van zijn kunstwerkjes op zijn Instagram

barraf

Barraf

Barraf, cupcake heaven & koffiebar in Lier, was een drietal jaar geleden de eerste klant van De Zilverberk voor houtwerk op maat. Op 15 augustus is de cirkel rond. Barraf komt met hun foodtruck concept onze houtbeurs opfleuren en geuren, en ons laten genieten van hun lekkers. Begin al maar te watertanden, hun hartige & zoete lekkernijen alleen al zijn een goede reden om af te zakken naar Putte!

Ontdek Barraf in Lier op de Antwerpsestraat 90, via hun website of Instagram

so stay

So(cial) Stay

So Stay is een passiegedreven zijproject van Andreas & Tessa. In het voorjaar van 2023 wordt de eerste Tiny House gebouwd door De Zilverberk. Vanaf Lente 2023 bieden we met So Stay een inclusief én exclusief verblijf aan in het groen. Elke gast draagt naar eigen vermogen zijn steentje bij. We geloven immers dat iedereen wel eens een weekendje weg verdient! 

Als particulier faciliteer je met je boeking het verblijf van onze doelgroepen. Deze sociale bijdrage zit automatisch in de basisprijs inbegrepen, zodat we een minimum aantal nachten per maand kunnen garanderen aan de organisaties waarmee we samenwerken. In ruil wacht jou een bijzondere beleving. 

Ben je benieuwd naar dit project en/of wil je graag meer te weten komen ga dan snel een kijkje nemen op de website, of spreek Andreas of Tessa aan op de beurs.

de boswachter

De Boswachter - Andreas Vandensande

Wie is de bezieler, de zaakvoerder van De Zilverberk en de organisator van dit event? Wel, dat is De Boswachter, het alter ego van Andreas Vandensande. Je gaat glimpsen van zijn creaties ontdekken op de beurs.

Het is eigenlijk een beetje een verlegen kerel die Boswachter, maar wie weet leer je hem ook wel kennen op 15 augustus. Wil je graag meer over hem te weten komen, lees dan zeker zijn verhaal op zijn website


Mechelbaan 665D, 2580 Putte

Praktisch

Open van 13 tot 17u, welkom op Mechelbaan 665D in 2580 Putte

 

De beurs zal doorlopend open zijn voor iedereen van 13u tot 17u. Zowel de standen als het eten zijn doorlopend beschikbaar. Maandag de 15de is een Feestdag, dus niets hoeft je te weerhouden bij ons je vrije dag te komen vieren.

 

Parkeerplaatsen vind je vooraan aan het gebouw, op straat en op wandelafstand (de publieke parking GC Klein Boom). Sportievelingen willen we warm aanbevelen de fiets te nemen!

 

De standen zullen verspreid staan op een grasveldje met tenten en in het magazijn van De Zilverberk. Bij regenweer houden we het droog. Alle houtcreaties zullen namelijk in tenten en/of ons magazijn te bewonderen zijn.

 

Wil je ons een warm hart toebedelen, help dan het event verder te verspreiden en deel het met je vrienden & kennissen. Je kan onze affiche terugvinden op onze Instagram, alsook een eventpagina op Facebook

Heel graag tot dan!

Contactgegevens

+32 494 86 81 95
info@de-zilverberk.be
Lispersteenweg 112
2500 Lier

Wij werken samen met...