De Zilverberk logo

Vacature

De Zilverberk groeit, groei jij met ons mee?!

Schrijnwerk / hout(be)werker (m/v/x) met uiteenlopende kwaliteiten gezocht!

De Zilverberk is een jong houtwerk bedrijf in volle groei met als handelsmerk creatief, speels en duurzaam houtwerk op maat. Onze voorliefde voor hout delen we graag met onze klanten, die zich momenteel voornamelijk in de grote regio rond Lier bevinden. Onze opslagplaats en atelier is gelegen in Putte, maar verhuisd binnenkort hopelijk naar Rumst.

De Zilverberk stelt zijn originele houtcreaties en constructies liefst buiten op, zo behoren speelhuisjes, speeltuigen, terrassen met bijpassende inrichting, overkappingen, pergola’s, beschuttingen, tuinhuizen, … al tot onze realisaties. Hier en daar doen we ook decoratief houtwerk, of kleine renovaties binnenshuis. En naast ons maatwerk hebben we ook een eigen gamma van plantenbakken en dergelijke, die rechtstreeks te koop zijn via onze webwinkel. Ten slotte zouden we ons komende winter ook nog willen wagen aan het bouwen van onze eerste tiny house!

Om verder te groeien en onze klanten van een zo vlot mogelijke service te voorzien zijn we op zoek naar de volgende schakel van ons goed geolied team van drie. Ben jij het vierde paar handen die we zoeken? We willen ons team graag uitbreiden met een enthousiaste, flexibele en hands on timmerman of -vrouw die technisch inzicht en oog voor detail heeft.

 

Ben je gepassioneerd door houtwerk? Uiteraard.

Kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken? Check en check!

Beschik je over de juiste kennis van gereedschap, machines en hout?

En heb je reeds enkele jaren (relevante) ervaring en een B (of zelfs BE)-rijbewijs op zak?

Ben je gemotiveerd om je voor enkele jaren te engageren?

Check, check en dubbel check! Jij bent onze geknipte kandidaat!

 

Wil je graag bonuspunten verdienen, dan kan dit door nog één of enkele van de volgende punten af te checken: affiniteit of ervaring met tuinaanleg of bouw, laswerk, fotografie, sociale media, meubels of zelfs tiny houses maken.

In ruil voor jouw brede inzetbaarheid biedt De Zilverberk een correcte en marktconforme verloning in de bouw. We staan open voor verschillende samenwerkingsvormen, al geniet (deeltijds of voltijds) vast dienstverband onze voorkeur. Toch mogen ook kleine zelfstandigen zich aanmelden om te bekijken hoe we onze krachten eventueel kunnen bundelen.

Zin gekregen om mee in ons avontuur te stappen? Stuur ons dan sito presto je cv en overtuig ons waarom jouw gouden kwaliteiten matchen met onze houten creaties.

Stuur je CV en motivatie naar info@de-zilverberk.be.  ‘De Boswachter’ en bedrijfsleider Andreas Vandensande kijkt er naar uit om jou te ontmoeten!

 

#vacature #solliciteren #sollicitatie #hout #houtwerk #houtbewerking #schrijnwerk #arbeider #dienst #pietjeprecies #creatief #verantwoordelijk #gepassioneerd #zelfstandig

Visie

Speels, creatief en natuurlijk met hout, in huis en tuin! Ondergedompeld in een sociaal en duurzaam sausje, met en voor de mensen in evenwicht met de natuur. 

 

Missie

Creatief houtwerk vervaardigen met en voor mensen.
Een duurzaam en evenwichtig bedrijf uitbouwen dat zowel sociaal als economisch verantwoorde keuzes neemt.
Een integere koers varen geleid door onze 4 kernwaarden:
balans, samenwerking, authenticiteit en duurzaamheid, de hoekstenen van ons bedrijf.

Balans

In onze keuzes streven wij naar een correct en verantwoord evenwicht ipv. te polariseren; de extremen op te zoeken.
Winst - kostprijs
Prijs - kwaliteit/duurzaamheid
Sociaal - economisch

Samenwerking

Zowel intern als extern kiezen wij voor een correcte omgang in gelijkwaardigheid, met heldere communicatie en verantwoordelijkheidszin. In een samenwerking staan alle betrokken partijen centraal, niet enkel de klant, of het bedrijf. Wij gaan voor een correcte verhouding, een win-win-win, tussen bedrijf, klant en maatschappij/wereld.
De Zilverberk


Symboliek

De Zilverberk staat symbool voor wedergeboorte. Na intense levensomstandigheden (bv. bosbrand) is het een van de eerste bomen die opnieuw zijn weg vindt.

Authenticiteit

We zijn eerlijk en oprecht in onze woorden en daden en laten beide met elkaar overeenkomen. We trachten steeds duidelijk en helder onze standpunten te formuleren en over te brengen. We varen een integere koers in relatie tot onze eigen waarden. 

Duurzaamheid

In evenwicht met de kosten en prijs van een project zoeken we steeds naar een manier om milieubewust werk te leveren. We zien het ook als onze plicht om de klant hier correct over te informeren en ons steentje bij te dragen in het behalen van de millennium doelstellingen. We gebruiken zoveel mogelijk van het hout dat we aankopen, doen aan recycling en sorteren ons afval. 
 


Gratis boom(bandje) actie

Bij De Zilverberk krijg je bij iedere bestelling een gratis Treecelet armband en boom afhankelijk van je aankoopbedrag. De Zilverberk wil dankzij jouw aankoop zo bijdragen aan een duurzamere wereld. Voor iedere verkochte armband plant Treecelet namelijk 5 bomen ergens waar ze het meest nodig zijn.

Vanaf een aankoopbedrag van € 2500 excl. btw krijg je er vrijblijvend een gratis zilverberk of andere boom bovenop. 

De gratis boom mag je kiezen ter waarde van 5% van het totale aankoopbedrag, excl. btw.

Het planten en leveren ervan is niet in de prijs inbegrepen en wordt in regie aangerekend indien je het graag door ons laat doen. Wanneer je je boom liever op een andere locatie laat leveren of planten, dan rekenen we een aparte leveringskost aan. 

Wanneer jouw boom een extra machine behoeft om ter plaatse te geraken (meer dan 100 kg, dakterras, onbereikbare tuin … ) of te groot/zwaar is, dan worden deze werken extra in regie aangerekend.

Het beste seizoen om bomen te planten is de herfst, al kan de lente ook. Voor ons gemak proberen we de bestelling van de bomen te bundelen. Het kan dus zijn dat de boom niet samen met het project geleverd wordt.  

Deze doorlopende promotie geldt niet wanneer u een van onze producten aangekocht hebt via een derde partij. Indien je graag gebruik maakt van deze actie dan dien je dit zelf aan te geven!


Werkwijze

Voor de slimme en (handige) bespaarder

Bij begeleide zelfbouw zullen we iets anders te werk gaan dan je misschien gewoon bent. Je hebt een bepaald project dat je graag afgerond ziet, maar je hebt hier wat hulp voor nodig, zoals je mist materiaal of machinaal, of twijfelt over de precieze manier van aanpak. Wat dan ook dat het mogen zijn, het initiatief en de verantwoordelijkheid van het project blijft in de handen van de klant, maar je kan op ons beroep doen gedurende het volledige proces. 

Omdat het op voorhand moeilijk vast te leggen valt hoeveel of hoe vaak je hulp zult nodig hebben, zal deze formule steeds op basis van uurtarief bekeken worden. Heb je ons slechts enkele uurtjes nodig, dan is het natuurlijk duurder dan voor een volledige dag. Maar goed, goede afspraken maakt goede vrienden. 

Heb je dus een project voor ogen, laat het dan zeker niet na ons te contacteren om samen te kijken hoe we dat het best aanpakken. Met deze aanpak kan je potentieel heel wat uitsparen, als we het slim aanpakken. 


Voor de bespaarder

In deze formule komt de klant met een project naar ons, en zal er een projectprijs op geplaatst worden. De verantwoordelijkheid voor het afwerken van het product na het afspreken van de totaalprijs voor het project, ligt dan bij ons. 

In de budgetoplossing zoeken we samen naar een manier om het eindproduct en de vereisten te halen zonder te veel kosten te maken. We zullen in de materiaalkeuze proberen te werken met hergebruikte materialen, of de goedkopere variant. Het zal een evenwichtsoefening zijn in kwaliteit tegenover prijs, waar we toch moeten proberen geen van beide te hard uit het oog te verliezen. 

Maatwerk of een duurdere materiaalsmaak zal nooit lukken binnen deze formule en ook de afwerkingsgraad zal eerder laag zijn, om ook de kosten in werkuren te beperken. Als je kiest voor de budgetoplossing kies je voor standaard oplossingen met standaard materiaal op een kwalitatieve manier gedaan, maar niet verfijnd uitgewerkt. 

Voor de duurzame kwaliteitsvriend

Zoals bij de vorige optie ligt ook de verantwoordelijkheid voor het uitwerken van het project bij ons, en spreken we op voorhand een prijs af. 

In vergelijking met de budgetoplossing kunnen we in deze formule wel kiezen voor duurdere materialen en een grotere afwerkingsgraad, echter blijft er wel een beperking op maatwerk en de verfijning van de afwerking. Natuurlijk worden de opties hierin samen besproken zodat alles duidelijk is wat kan en wat niet voor welke prijs en waarom. 

De aandacht in deze formule gaat naar een grote duurzaamheid van het eindproduct. Je betaalt wel meer, maar het is ook de bedoeling dat het nog langer kan meegaan. 

Voor het neusje van de zalm

En dan de laatste formule, het verfijnde maatwerk. In deze formule werken we ook met een vaste projectprijs, dewelke we op voorhand overeenkomen. De verantwoordelijkheid voor het verder uitwerken van het project ligt in onze handen. 

Heb je een een oog voor detail, of hou je van iets speciaals, dan is deze optie iets voor jou. Vanzelfsprekend vraagt het meer tijd en toewijding om maatwerk met grote verfijning af te werken tot de vereisten. Deze formule gaat dan ook prijziger zijn dan de voorgaande. 

Naast de afwerkingsgraad en het maatwerk kiezen we ook voor deze formule liefst de meest duurzame materialen, zodat al het werk ook een behoorlijke tijd mee kan gaan. 

En voilà, dat volstaat als uitleg voor nu. Veel bedenk en droom plezier!

Prijzen

 

Vaste prijzen, tenzij anders afgesproken

Omdat we graag enige transparantie willen bieden, hieronder onze prijzen zoals we deze op dit ogenblik hanteren. 

- Schrijnwerk en ander verfijnd houtwerk: €47,5/u
-  Minder gespecialiseerd werk en tuinaanleg: €42,5/u
 
- Verplaatsingsvergoeding voor normaal vervoer: €0,50/km
- Verplaatsingsvergoeding met geladen kar (max 90 km/h): €0,60/km
 

Geschiedenis

 

Ervaring

2005 Eerste werkervaringen: kluswerken, hulp bij verbouwingen
2012 Afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie
2013 Tuinwerken bij Tuinboerke, verbouwingswerken bij OTL
2014 begonnen als zelfstandige in bijberoep: kluswerken 
2016 Voltijds zelfstandige geworden: klus en tuinwerken, 80% onderaanneming voor Concor Landscaping
2019 Ontstaan De Zilverberk: hout, tuin en bouw, extra opleidingen voor Sketch-Up tekenprogramma en houtskeletbouw 
2020 Start met personeel, aanschaf van een magazijn in Putte, nieuwe samenwerkingen met Treecelet ngo
2021 Vergroting team, verdere consolidatie De Zilverberk
2022 Verhuis magazijn, eerste Tiny House & TV optrede (Tiny House Battle VTM), opleiding bosbeheer basis, opstart vennootschap ipv EMZ
2023 Tiny House creatie volgens eigen visie en opleiding natuurmanagement
2024 De Zilverberk 2.0: Stapje terug: geen personeel meer en kleinere projecten. Meer creatief houtwerk en opstart Workshops. Opstart So-Stay vzw 
 

Team

De Boswachter
De Boswachter is een persoonlijk project van Andreas Vandensande en is ontstaan een jaar na De Zilverberk. 

Zoals je ook kan zien uit de tekenstijl en de vormgeving, zijn beide nauw met elkaar verbonden. Alhoewel De Zilverberk als eerste is ontstaan, kan je dit bedrijf eigenlijk zien als onderdeel van de creaties van De Boswachter. 

De komende jaren gaan er nog verschillende projecten het levenslicht mogen aanschouwen, allen in het thema van hout of het bos. De Zilverberk is een bedrijf met een winstgevend karakter en vandaar dat deze tak ook als eerste is ontstaan. Ze vormt namelijk de motor van de andere niet-winstgevende projecten die in haar kielzog zullen volgen. 

Ben je nieuwsgierig naar De Boswachter en de overkoepelde visie, gaan dan zeker een kijkje nemen op de website. 


So Stay
so-stay

Graag stellen we je voor aan een nieuw en uniek initiatief: So(cial) Stay vzw.

So Stay is een ongewone B&B. De So verwijst immers naar de sociale insteek van ons project. Meer dan enkel een tiny house verhuren willen we ook echt iets teruggeven. We bieden aan onze logees een inclusieve reiservaring, op een exclusieve locatie in het groen in Rumst.

Ons motto? Iedereen verdient het om er eens tussenuit te knijpen, ook zij die het zich moeilijk kunnen veroorloven. Wie als particulier een verblijf bij ons boekt, faciliteert op zijn beurt het verblijf van onze doelgroepen. Een derde van de inkomsten van de basisprijs voor een overnachting laten we namelijk doorstromen naar de vzw om met deze inkomsten sterk gereduceerde tarieven of gratis verblijven te kunnen aanbieden aan minder kapitaalkrachtigen.

Contactgegevens

+32 494 86 81 95
info@de-zilverberk.be
Varenstraat 6
2840 Rumst

Wij werken samen met...