De Zilverberk logo

Visie

Missie

Betaalbaar kwaliteitswerk bieden voor eenieder.
Duurzaam en milieubewuste woningen toegankelijk maken voor de hele bevolking. 
Een duurzaam en evenwichtig bedrijf uitbouwen dat zowel sociaal als economisch verantwoorde keuzes neemt.
Een integere koers varen geleid door onze 4 kernwaarden:
balans, samenwerking, authenticiteit en duurzaamheid, de hoekstenen van ons bedrijf.

Balans

In onze keuzes streven wij naar een correct en verantwoord evenwicht ipv. te polariseren; de extremen op te zoeken.
Winst - belasting
Prijs - kwaliteit/duurzaamheid
Sociaal - economisch

Samenwerking

Zowel intern als extern kiezen wij voor een correcte omgang in gelijkwaardigheid, met heldere communicatie en verantwoordelijkheidszin. In een samenwerking staan alle betrokken partijen centraal, niet enkel de klant, of het bedrijf. Wij gaan voor een correcte verhouding, een win-win-win, tussen bedrijf, klant en maatschappij. 


Symboliek

De Zilverberk staat symbool voor wedergeboorte. Na intense levensomstandigheden (bv. bosbrand) is het een van de eerste bomen die opnieuw zijn weg vindt.

Authenticiteit

We zijn eerlijk en oprecht in onze woorden en daden en laten beide met elkaar overeenkomen. We trachten steeds duidelijk en helder onze standpunten te formuleren en over te brengen. We varen een integere koers in relatie tot onze eigen waarden. 

Duurzaamheid

In evenwicht met de kosten en prijs van een project zoeken we steeds naar een manier om milieubewust werk te leveren. We zien het ook als onze plicht om de klant hier correct over te informeren en ons steentje bij te dragen in het behalen van de millennium doelstellingen. 


Werkwijze

Voor de slimme en (handige) bespaarder

Bij begeleide zelfbouw zullen we iets anders te werk gaan dan je misschien gewoon bent. Je hebt een bepaald project dat je graag afgerond ziet, maar je hebt hier wat hulp voor nodig, zoals je mist materiaal of machinaal, of twijfelt over de precieze manier van aanpak. Wat dan ook dat het mogen zijn, het initiatief en de verantwoordelijkheid van het project blijft in de handen van de klant, maar je kan beroep op mij doen gedurende het volledige proces.

Omdat het op voorhand moeilijk vast te leggen valt hoeveel of hoe vaak je hulp zult nodig hebben, zal deze formule steeds op basis van uurtarief bekeken worden. Heb je ons slechts enkele uurtjes nodig, dan is het natuurlijk duurder dan voor een volledige dag. Maar goed, goede afspraken maakt goede vrienden. 

Heb je dus een project voor ogen, laat het dan zeker niet na ons te contacteren om samen te kijken hoe we dat het best aanpakken. Met deze aanpak kan je potentieel heel wat uitsparen, als we het slim aanpakken. 


Voor de bespaarder

In deze formule komt de klant met een project naar ons, en zal er een projectprijs op geplaatst worden. De verantwoordelijkheid voor het afwerken van het product na het afspreken van de totaalprijs voor het project, ligt dan bij ons. 

In de budgetoplossing zoeken we samen naar een manier om het eindproduct en de vereisten te halen zonder te veel kosten te maken. We zullen in de materiaalkeuze proberen te werken met hergebruikte materialen, of de goedkopere variant. Het zal een evenwichtsoefening zijn in kwaliteit tegenover prijs, waar we toch moeten proberen geen van beide te hard uit het oog te verliezen. 

Maatwerk of een duurdere materiaalsmaak zal nooit lukken binnen deze formule en ook de afwerkingsgraad zal eerder laag zijn, om ook de kosten in werkuren te beperken. Als je kiest voor de budgetoplossing kies je voor standaard oplossingen met standaard materiaal op een kwalitatieve manier gedaan, maar niet verfijnd uitgewerkt. 

Voor de duurzame kwaliteitsvriend

Zoals bij de vorige optie ligt ook de verantwoordelijkheid voor het uitwerken van het project bij ons, en spreken we op voorhand een prijs af. 

In vergelijking met de budgetoplossing kunnen we in deze formule wel kiezen voor duurdere materialen en een grotere afwerkingsgraad, echter blijft er wel een beperking op maatwerk en de verfijning van de afwerking. Natuurlijk worden de opties hierin samen besproken zodat alles duidelijk is wat kan en wat niet voor welke prijs en waarom. 

De aandacht in deze formule gaat naar een grote duurzaamheid van het eindproduct. Je betaalt wel meer, maar het is ook de bedoeling dat het nog langer kan meegaan. 

Voor het neusje van de zalm

En dan de laatste formule, het verfijnde maatwerk. In deze formule werken we ook met een vaste projectprijs, dewelke we op voorhand overeenkomen. De verantwoordelijkheid voor het verder uitwerken van het project ligt in onze handen. 

Heb je een een oog voor detail, of hou je van iets speciaals, dan is deze optie iets voor jou. Vanzelfsprekend vraagt het meer tijd en toewijding om maatwerk met grote verfijning af te werken tot de vereisten. Deze formule gaat dan ook prijziger zijn dan de voorgaande. 

Naast de afwerkingsgraad en het maatwerk kiezen we ook voor deze formule liefst de meest duurzame materialen, zodat al het werk ook een behoorlijke tijd mee kan gaan. 

En voilà, dat volstaat als uitleg voor nu. Veel bedenk en droom plezier!

Geschiedenis

Ervaring

2005 Eerste werkervaringen: kluswerken, hulp bij verbouwingen
2012 Afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie
2013 Tuinwerken bij Tuinboerke, verbouwingswerken bij OTL
2014 begonnen als zelfstandige in bijberoep: kluswerken 
2016 Voltijds zelfstandige geworden: klus en tuinwerken, 80% onderaanneming voor Concor Landscaping
2019 Ontstaan De Zilverberk: hout, tuin en bouw, 50% onderaanneming voor Concor Landscaping, opleiding tot algemeen aannemer

Contactgegevens

+32 494 86 81 95
info@de-zilverberk.be
Lispersteenweg 112
2500 Lier

Wij werken samen met...