De Zilverberk logo

Vacature

De Zilverberk groeit, groei jij met ons mee?!

Schrijnwerk / hout(be)werker (m/v/x) met uiteenlopende kwaliteiten gezocht!

De Zilverberk is een jong houtwerk bedrijf in volle groei met als handelsmerk creatief, speels en duurzaam houtwerk op maat. Onze voorliefde voor hout delen we graag met onze klanten, die zich momenteel voornamelijk in de grote regio rond Lier bevinden. Onze opslagplaats en atelier is gelegen in Putte, maar verhuisd binnenkort hopelijk naar Rumst.

De Zilverberk stelt zijn originele houtcreaties en constructies liefst buiten op, zo behoren speelhuisjes, speeltuigen, terrassen met bijpassende inrichting, overkappingen, pergola’s, beschuttingen, tuinhuizen, … al tot onze realisaties. Hier en daar doen we ook decoratief houtwerk, of kleine renovaties binnenshuis. En naast ons maatwerk hebben we ook een eigen gamma van plantenbakken en dergelijke, die rechtstreeks te koop zijn via onze webwinkel. Ten slotte zouden we ons komende winter ook nog willen wagen aan het bouwen van onze eerste tiny house!

Om verder te groeien en onze klanten van een zo vlot mogelijke service te voorzien zijn we op zoek naar de volgende schakel van ons goed geolied team van drie. Ben jij het vierde paar handen die we zoeken? We willen ons team graag uitbreiden met een enthousiaste, flexibele en hands on timmerman of -vrouw die technisch inzicht en oog voor detail heeft.

 

Ben je gepassioneerd door houtwerk? Uiteraard.

Kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken? Check en check!

Beschik je over de juiste kennis van gereedschap, machines en hout?

En heb je reeds enkele jaren (relevante) ervaring en een B (of zelfs BE)-rijbewijs op zak?

Ben je gemotiveerd om je voor enkele jaren te engageren?

Check, check en dubbel check! Jij bent onze geknipte kandidaat!

 

Wil je graag bonuspunten verdienen, dan kan dit door nog één of enkele van de volgende punten af te checken: affiniteit of ervaring met tuinaanleg of bouw, laswerk, fotografie, sociale media, meubels of zelfs tiny houses maken.

In ruil voor jouw brede inzetbaarheid biedt De Zilverberk een correcte en marktconforme verloning in de bouw. We staan open voor verschillende samenwerkingsvormen, al geniet (deeltijds of voltijds) vast dienstverband onze voorkeur. Toch mogen ook kleine zelfstandigen zich aanmelden om te bekijken hoe we onze krachten eventueel kunnen bundelen.

Zin gekregen om mee in ons avontuur te stappen? Stuur ons dan sito presto je cv en overtuig ons waarom jouw gouden kwaliteiten matchen met onze houten creaties.

Stuur je CV en motivatie naar info@de-zilverberk.be.  ‘De Boswachter’ en bedrijfsleider Andreas Vandensande kijkt er naar uit om jou te ontmoeten!

 

#vacature #solliciteren #sollicitatie #hout #houtwerk #houtbewerking #schrijnwerk #arbeider #dienst #pietjeprecies #creatief #verantwoordelijk #gepassioneerd #zelfstandig

Workshops

Op een speelse en betrokken wijze leren werken met hout en jezelf ontdekken op een nieuwe manier. Het is een ongedwongen en toegankelijke sfeer van - samen - creeëren in relatief beperkte groep met steeds voldoende ruimte voor ontspanning en ontmoeting. Er moet niets, er mag veel en dit binnen een knus en veilig kader. 
 
Kom je graag ontdekken hoe dit er in het echt uitziet? Verder op de pagina kan je de verschillende mogelijkheden en data terugvinden. 
 

Ons aanbod

Voor de natuurliefhebbende knutselaar

De lente is het moment bij uitstek om de natuur een handje te helpen met een 'bijenhotel' (insectenhotel). Tijdens deze namiddag workshop gaan we samen met een klein groepje van maximaal 8 personen aan de slag met hout en andere natuurlijke materialen om een eigen bijenhotel in elkaar te knutselen. Er is geen voorkennis nodig. De workshop is geschikt voor absolute beginners tot hobby knutselaars die graag samen wat willen knutselen. 
 
Wij voorzien de nodige materialen en enkele basis ontwerpjes. Samen maken we er een gezellige namiddag van met een pauze in het midden met thee/koffie en een lekkere versnapering. Tegen het einde van de dag kan je je eigen insectenhotel mee naar huis nemen om in de tuin op te hangen. 
 
In een bijenhotel kan je veel eigenheid kwijt. Er zijn enkele bouwplannetjes om de algemene structuur te maken, maar de verdere invulling voor de insecten kan je dan helemaal zelf vormgeven. Het is een daad van liefde, voor jezelf om je die rust en het creatieve creëren te gunnen en voor de natuur natuurlijk. 
 
Gun je jezelf wel zo'n leuke namiddag met een fijn resultaat als beloning? Stuur ons dan een berichtje!
 
Inschrijvingsgeld is € 55/pp inclusief hout en versnapering
 

Voor de hobbykok knutselaar

Heb je altijd al een unieke snijplank (of ontbijtplank) gewild, en had je deze stiekem eigenlijk wel zelf willen maken, maar wist je niet hoe je hieraan moest beginnen of had je de juiste materialen niet? Nu is je kans! 

Deze workshop vindt tijdens een weekavond plaats op 3 opeenvolgende weken. Het maken van een snijplank kan je immers niet in één dag omwille van het verlijmen van het hout, daarom dat we de workshop in blokjes van 1,5-2u op een weekavond laten plaatsvinden. 

Op voorhand mag je al eens nadenken over wat je juist nodig hebt: overlangs of kops houten snijplank (kopshouten snijplank is zeker 3 avonden en mss zelfs 4 avonden) en hoe moeilijk je het jezelf wilt maken. Als je twijfelt over de haalbaarheid mag je me op voorhand hier altijd even over aanspreken. 

Deze workshop is toegankelijk voor beginners en DIY knutselaars. Professionals gaan hier niet voldoende in uitgedaagd worden. Aantal personen voor 1 workshop is maximaal 4. 

Inschrijvingsgeld: € 35 / avond (overlangs verlijmd 2-3 avonden) /  (kopshouten snijplank 3 of meer) materiaal, drank en versnapering zitten in de prijs

Voor de duurzame kwaliteitsvriend

Wil je heel graag aan het knutselen met hout en andere materialen, maar ontbreek je de plek, het grief of de ervaring om eraan te beginnen, dan help ik je graag verder. 

Er zijn twee formules om uit te kiezen en beide kunnen ook gecombineerd worden al naargelang de noden. 

    • Optie 1: Ik werk mee in het atelier en je krijgt 1 op 1 begeleiding waar nodig: € 35/u
    • Optie 2: Ik ben thuis en beschikbaar voor vragen, maar je werkt op jezelf en hebt de werkplaats en het materiaal tot je beschikking: € 15/u

Naast machinaal en tools hebben wij ook nog wat hout en resten liggen. Informeer zeker even of wat je in je gedachten hebt om te maken eventueel gewoon met resten van ons kan. 

Deze formule gaat dus niet voorgeprogrammeerd worden, maar werkt dus op vraag. Ik hoor het graag als je iets hebt waar ik mogelijk bij kan helpen. Data (tot de zomer)

 

Maak je eigen bijenhotel (ideaal voor de lente): 

 
zaterdag 16/3 - 13u-17u - maximaal 8 personen
zaterdag 4/5 - 13u-17u - maximaal 8 personen
 

Maak je eigen snijplank:

 
donderdag 7/3 tem 21/3 - 19u30 tot 21u30 - maximaal 4 personen (VOLZET)
dinsdag 16/4 tem 30/4 - 19u30 tot 21u30 - maximaal 4 personen
maandag 13/5 tem 27/5 - 19u30 tot 21u30 - maximaal 4 personen

De Boswachter

Team

Voor meer workshops en informatie over de lesgever verwijs ik je graag door naar De Boswachter, het persoonlijke project van Andreas. 

Andreas heeft de voorbije jaren als aannemer in het buitenschrijnwerk gewerkt met personeel in de bouw. Echter was zaakvoerder zijn in de bouw toch niet helemaal de weg voor hem. Er was geen ruimte meer voor andere creatieve of maatschappelijke uitingen. In 2023 begon de motor te sputteren en kwam De Zilverberk 1.0 uiteindelijk tot een gedeeltelijke halt. Het was tijd voor een ommeslag, een nieuwe richting. In 2024 bleek een korte periode van ziekte dan ook nodig om tot iets nieuw te komen. 

In 2024 ontstond dan De Zilverberk 2.0 met nog meer aandacht voor het samen creëren. Enkel kleinere projecten bleven over en begeleiding van anderen kreeg meer ruimte, samen met het vrijer creatief creëren. En zo kwamen er dan ook de workshops bij. 

 

Contactgegevens

+32 494 86 81 95
info@de-zilverberk.be
Varenstraat 6
2840 Rumst

Wij werken samen met...