De Zilverberk logo

Pergola / prieel met boomstam tafel

Deze speelse en creatieve creatie is helemaal vervaardigd uit Lariks, van boomstammen tot terras toe.

Wij houden van het buitenleven. En zo ook onze klanten. Voor ons volgende maatproject mochten we de taalgrens oversteken naar PĂ©crot bij Leuven. De eigenaar gaf De Zilverberk carte blanche om zijn tuindroom te realiseren: een plek om met vrienden gezellig te genieten van het uitzicht op de achtertuin grenzend aan het Dijlevallei natuurgebied.  

Dit project mocht wat speelser, creatiever, robuuster en ruwer zijn. We tekenden een ontwerp voor een pergola/ prieel met zwevend terras. Voor de zuilen en het dak kozen we een fijne selectie ruwe Lariks boomstammen bij houtzagerij Caluwaerts in Holsbeek. Lariks behoort tot de familie van de lork en is een van de meest harde en duurzame zachte naaldhoutsoorten van Europa. 

Het terras zelf zweeft op Lariks palen en kreeg het speelse uitzicht van een spinnewiel met als finishing touch nog een vaste tafel in het midden gemaakt van zachtroze Lariks schaaldelen. Het geheel werkten we af met twee druivelaars die we in de grond naast de zuilen plantten. 

Zo kunnen de druivenranken het geheel na verloop van tijd overhuiven en wordt het een echte verborgen plek in de tuin om te genieten van zomerse avonden met gezelschap en een uitzicht om stil van te worden. 


Contactgegevens

+32 494 86 81 95
info@de-zilverberk.be
Varenstraat 6
2840 Rumst

Wij werken samen met...